Jimmy Barnatán & The Cocooners

Sin título-1

Jimmy Barnatán, és un cantant, actor i escriptor. Els seus orígens es troben al barri de Tetuan, a Santander (Cantàbria), si bé va passar part de la seva infància a Nova York per raons familiars. Allà es va envoltar de músics negres i va quedar amarat pel Blues que aquests feien. El seu estil és inconfusiblement americà, i podria dir-se que la seva veu, potent i esquinçada, és una de les més singulars del panorama nacional.


El 1992, quan comptava amb tan sols 11 anys: el jove Jimmy va aconseguir llavors formar part de l’elenc de Los Miserables, un musical produït per José Tamayo i Plácido Domingo en associació amb Cameron Mackintosh, i presentat el 16 de setembre al Teatre Nou Apol·lo de Madrid. Pel que fa a la música, la marxa de Barnatán comença en terres novaiorqueses, les quals freqüentava per motius familiars.


El 2010 llança el seu primer disc amb el títol Black Note. L’àlbum va ser presentat a la llegendària Sala Clamores de Madrid, causant una grata sorpresa a tots els que, fins aleshores, havien gaudit de la seva interpretació en el cinema i la televisió.


Poc després començaria a gravar amb la Back Door Band el que va acabar resultant el seu segon treball discogràfic, After the blue times (2011) (després dels temps difícils), aquesta vegada amb el segell de Warner Music Spain. Després d’això, prosseguiria la seva marxa en el panorama musical constituint el grup Jimmy Barnatán & The Cocooners, format per excelsos músics, Sergio Gonzalez, Dani Simon, Ruben Rodriguez “Gaspatxo”, Fredy Simon i Angel Camacho, amb el qual ha aconseguit treure a la llum Room 13: a blues Tale (2013), una fosca història de blues narrada, entre d’altres, per El Gran Wyoming i Álex Angulo, Motorclub (2015), per a la gravació va poder comptar amb artistes de la talla de Virgínia Mestre, Carlos Tarque i Johnny Cifuentes.
En la seva actuació al Sona Amer ens porta el seu darrer treball “Bourbon Church” i ens presentarà el videoclip de la cançó “Back Way Home” rodat íntegrament a Amer.