Ionut Podgoreanu & Orquestra de Cambra

Ionut Podgoreanu

Ionut Podgoreanu & Orquestra de Cambra

El Músic Ionut Podgoreanu dirigeix una Orquestra de Cambra formada per músics de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Nascut a Romania va iniciar les seus estudis a l’edat de onze anys a Ploiesti amb el professor Liviu Savuta. En l’any 2002 es trasllada a estudiar a l’universitat Nacional de Música de Bucarest amb el professor Lipoczi i, al any seguent, al Mozarteum de Salzburg amb el professor. Hansjörg Angerer. Ha assistit a nombroses classes magistrals amb professors com Radovan Vlatkovic, Alessio Allegrini, Radek Baborák i Stefan Dohr.
Guanyador dels Concursos internacionals de Jeunesse Musicales (Rumanía) en 1999, Yamaha en 2003, Telfs (Austria) en 2004, Mozart (Italia) en 2006 y D. Ceccarossi (Italia) en 2007.

En la seva carrera, ha estat trompa principal de diverses orquestres, entre les quals cal destacar Gustav Mahler Jugendorchester, Münchner Kammerorchester i de la Haydn Orchestra de Bolzano.

Ha tocat sota la direcció de destacades figures com Claudio Abbado, Pierre Boulez, Franz Welser-Most, Iván Fischer, Dennis Russell Davies, i Christoph Poppen, entre molts altres.
Actualment, i desde el 2006, es trompa solista de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceo, i desde el 2014 és professor en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.