Cristina Segura i Josep Surinyac

Cristina Segura

Cristina Segura, mezzosoprano ·  Josep Surinyac, piano

La mezzo Cristina Segura proposa un recital fascinant a l’entorn del mite de Carmen, la darrera obra de Bizet i l’òpera francesa més representada arreu, amb un programa que inclou obres d’autors que, seguint Bizet, van adoptar Espanya com a font d’inspiració.

Cristina Segura es forma al Conservatori del Liceu, a la Haute École de Musique de Genève i en lied al Koninklijk Conservatorium. Ha rebut lliçons de C. Ludwig, K. Widmer, D. Baldwin, A. L. Chova, W. Rieger i H. Deutsch, entre d’altres. Ha estat premiada al Concurs Mirabent i Magrans, al Concurs de les Corts i al Curs de Lied de JME.

Com a solista d’oratori ha ofert una gira per Suïssa i clausurat el festival Bachcelona. Com a solista d’òpera ha actuat al Teatro de la Zarzuela i a l’Opéra de Lausanne. Com a intèrpret de lied ha cantat al Palau de la Música, ha inaugurat el Curs de Lied de Capellades i la Fête de la Musique de Ginebra. Ha estat resident en el Festival d’estiu d’Alella-Músics en residència i escollida Jove Promesa del festival de lied LifeVictoria.

Josep Surinyac, nascut a Torelló (Barcelona) on inicia els seus estudis musicals amb M.Serra. Obté el títol superior de Piano i Música de Cambra al Conservatori de Barcelona amb M.J.Crespo i A.Soler i posteriorment amplia estudis a la Guildhall School of Music de Londres amb G. Johnson. Ha estat guardonat en diversos concursos nacionals i internacionals en les modalitats de Música de Cambra i Lied.

El seu interès pel repertori vocal l’ha portat a col·laborar amb cantants com D.Aldea, D.Alegret, N.Argenta, L.Dawson, J.Domènech, M.Lladó, E.Martínez-Castignani, M.Martins, A. Mateu, M.Matheu, I.Moraleda, M.Ll.Muntada, R.Padullés, S.Palatchi, R.Pierotti, A.Savall, C.Segura, P.Udland o Ll.Vilamajó, entre d’altres, i com a acompanyant , ha actuat en diferents ciutats espanyoles així com a França, Regne Unit, Bèlgica, Alemanya, Àustria, Hongria, Eslovènia, Israel, Estats Units i Japó.

La seva discografia més recent, inclou dos CD amb música vocal de Granados i Toldrà amb M.Lluïsa Muntada i “Winterreise” de Schubert amb E.Martínez-Castignani.

Actualment és el pianista del “Cor de Noies del l’Orfeó Català” que dirigeix B.Reixach i és professor de Lied i de Música de Cambra a l’Esmuc i al Conservatori Superior del Liceu.