Andrea Motis, Joan Chamorro i Josep Traver

Andrea Motis
La jove trompetista i cantant Andrea Motis porta sorprenent el públic des del 2012, any en què Quincy Jones es va fixar en ella i la va convidar a compartir escenari al Festival de Peralada. Aquesta jove artista, que també toca el saxo i la trompeta, canta amb una personalitat que no es veia en anys.

L’Andrea aporta una nova manera de cantar, sensible, amb un timbre de veu molt característic i madur per a la seva edat, i on no es pot oblidar la seva condició d’instrumentista. És tota una jazzwomen que canalitza la seva necessitat d’expressar tant amb la veu com amb la trompeta o amb els seus saxos. Influenciada per Armstrong, Hacket, Gillespie, i també per més moderns com Parker, Konitz i cantants com Ella Fitzgerald o Billie Holiday.

Després editar sis discos aclamats per la crítica al costat del baixista Joan Chamorro; la trompetista, cantant i compositora fa el seu debut el 2017 en solitari sota el segell Impulse! Records amb l’àlbum Emotional Dance.

El seu mentor Joan Chamorro, el veterà del jazz català, fa un gran treball des de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa. La seva trajectòria com a saxofonista (entre d’altres instruments) és tan brillant i dilatada que seria inútil intentar resumir en aquestes breus línies. Tete Montoliu, Slide Hampton, Bebo Valdés, Randy Brecker, Manhattan Transfer, Steve Wonder… L’elenc de músics amb els quals ha treballat és impressionant.

Molt ben acompanyats per Josep Traver a la guitarra, tindrem la sort de presenciar la classe i estil d’aquest trio sensacional.