Una Festa Major diferent.

Ens trobem a les portes de la nostra festa major, enguany en un moment ple de dificultats derivades per la pandèmia de la COVID-19 que a dia d’avui no hem guanyat i que ens cal tenir ben present. Continuen els rebrots i per tant, tenim l’obligació de protegir-nos perquè és l’única manera de protegir als altres. La solidaritat envers les persones és l’eina bàsica per poder guanyar el combat a aquest virus i la crisi econòmica i social.

Un esdeveniment que ens diferencia d’altres festes majors és la Sardana de l’Alcalde, que es ve ballant el 16 d’agost ininterrompudament cada any des de la seva recuperació l’any 1949 i és un dels actes més multitudinaris de la festa, doncs, aplega un bon nombre de parelles que participen en aquesta tradició. Les mesures de protecció exigides en aquest moment fan totalment impossible garantir aquest acte. Per tant s’ha decidit la seva suspensió. El diumenge dia 16 se celebrarà una missa en record de totes les víctimes de la COVID-19 i de tots els difunts que durant el temps de confinament no vam poder acomiadar.

La festa major és i ha de ser útil. Què vol dia això? Doncs que, a més a més de ser un vincle fantàstic per estimular i enfortir les relacions amb tots els veïns, és el marc ideal per compartir vivències. La programació ens ofereix diverses i excel·lents propostes, concerts de sardanes, concert de ball de festa major i activitats infantils. S’iniciarà la festa amb els gegants, el pubillatge i el pregó, en definitiva actes que dins les mesures sanitàries actuals poden complir els requisits, com la distància, la mascareta, i cadascú al seu seient. Hem de gaudir-los i viure’ls copm una experiència més en el marc actual i han de contribuir a passar-nos-ho bé amb la família i amb els veïns.

Felicitar a la Comissió de Festes per la feina ingent que els representa enguany organitzar la festa amb un criteri principal, que és el de garantir la salut en tot moment dels participants a la festa. L’Ajuntament els recolza i els dóna suport per la capacitat per afrontar una situació tan desfavorable i complicada, per poder desenvolupar amb totes les garanties la festa major d’enguany.

Agrair a tots els col·laboradors i sobretot a tots vosaltres, participants perquè sabem de ben segur que respectareu totes les indicacions recomanades en els diferents actes. No podem abaixar la guàrdia.

La vostra alcaldessa

MªRosa Vila Juanhuix, agost 2020.

Consulteu Programa Aquí