Missió APILO XII. A la cerca de la pila!

Al nostre planeta, les substàncies i materials de les piles poden afectar la qualitat de l’aigua, l’aire i la terra en la qual viuen els nostres peixos, aus, plantes i… a nosaltres mateixos! Amb el reciclatge, a més de protegir el medi ambient, estalviem valuosos recursos reutilitzant moltes d’aquestes substàncies i materials.

La normativa europea i estatal estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només recollim el 34%. Per tant, per complir amb la normativa hem d’incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa. Per aquest motiu, és molt important la participació de totes i cadascuna de les escoles.

L’escola Gaspar de Queralt participa al Concurs Apilo que recull piles i acumuladors als centres educatius de Catalunya i que donarà dos premis:

  • 3000 € pel centre que reculli més piles i acumuladors
  • 3000 € pel centre que reculli més piles i acumuladors per alumne.

Podreu portar tantes piles i acumuladors com vulgueu al punt de recollida de l’escola abans del 18 d’abril. I, per contribuir-hi en aquesta causa, trobareu dos punts de recollida de piles més

  • A la biblioteca d’Amer
  • A la Llar d’avis Sant Miquel

Endavant amb la cerca i la recollida de la pila! Per un planeta més ecològic i saludable!

 

baixa